Vanaf 5 november 2012 staat het koor onder leiding van

Bas Halsema


Bas Halsema

Bas Halsema
(8 juli 1977, Haarlem)

Als zoon van organist en dirigent Piet Halsema is muziek hem met de paplepel ingegoten. Hij begon zijn opleiding op 8-jarige leeftijd bij de Kathedrale Koorschool St. Bavo te Haarlem. Tot zijn 21ste is hij verbonden gebleven aan het Kathedrale koor, eerst als jongenssopraan, later als counter-tenor.

Zanglessen ontving hij van onder meer Paul Hameleers, Hein Meens, Ira Spaulding en Sarah Barrett.

Als counter-tenor zong hij van 1995-1998 en van 2005-2009 bij het zangerscollectief The Barbers and Bishops. Tussen 1998 en 2000 zong hij in Engeland bij het Truro Cathedral Choir onder leiding van Andrew Nethsingha. Daarnaast zong hij bij diverse andere koren en close-harmony groepen. Ook werd hij regelmatig als solist gevraagd.

Zijn eerste ervaring als dirigent deed hij op in Engeland met een uitvoering van de Matthäus Passion van Heinrich Schütz.

Bas  studeerde koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. In 2003 en 2004 nam hij deel aan de Kurt Thomas dirigentencursus en kreeg les van o.a. Micha Hamel, Daniël Reuss, Rob Vermeulen en Hans Leenders.

Bas is als dirigent verbonden aan het Goylants Kamerkoor, Kamerkoor Krommenie, Kamerkoor Alkmaar Vocaal en Kerkkoor Gregorius Magnus. Ook is hij assistent dirigent van Michael Hedley bij de koren van de Nicolaaskerk te Amsterdam. Verder werkt hij als docent alsmede aan uiteenlopende vocale activiteiten op projectbasis.